Tervetuloa Autismi- ja Aspergerliiton 20-vuotistapahtumaan ”Tunne autismi”, joka järjestetään Heurekan tiloissa Vantaan Tikkurilassa 28.10. kello 10-16!

Tämä on hyvän mielen autismitapahtuma, joka on maksuton ja avoin ihan kaikille. Odotamme osallistujia vauvasta vaariin!

Tule kuuntelemaan asiantuntijaluentoja, vertaisosaajien ja kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, sekä nauttimaan viihdyttävästä oheisohjelmasta.
Järjestämme ohjelmaa kahdessa eri tilassa. Niiden ohjelmista osallistujat voivat valita kiinnostavimmat esiintymiset ja koota näin itselleen mieluisan kokonaisuuden.
Voit kuunnella kaikki puheenvuorot tai tulla kuuntelemaan vain yhtä luentoa. Välillä voit pitää taukoa, katsoa taikurin esiintymistä, käydä syömässä tai tutustumassa tiedekeskukseen. Tässä tapahtumassa mennään osallistujien ehdoilla!

0
0
0
s2sdefault
Uutiset

"Jotta kukaan ei jäisi yksin"- hankkeen teemapäivillä on vielä tilaa! Osallistumaan ehtii, mikäli ilmoittautuu 30.8.2017 mennessä

Syksyllä järjestettävien päivien teemana on ihmissuhteet ja seksuaalisuus

Teemana tapaamisessa on autismin kirjon ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden ihmissuhteiden ja seksuaalisen hyvinvoinnin tukeminen. Tarkoituksena on antaa aiheesta perustietoa, mutta pääpaino on yhteisellä keskustelulla ja pienryhmätyöskentelyllä.
Syyskuussa järjestetään kahtena peräkkäisenä päivänä teeman mukaista ohjelmaa. Ensimmäinen päivä on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille aikuisille ja mukaan mahtuu enintään 15 osallistujaa. Toinen päivä on tarkoitettu verkostossa toimijoille, työntekijöille ja läheisille, ja mukaan mahtuu enintään 30 osallistujaa.


Alustava ohjelma:
9:00 Tervetulokahvit
9:15 Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen esittely
9:30 Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten seksuaalisuus ja ihmissuhteet
10:30 Pienryhmät
11:30 Lounas
12:30 Pienryhmät jatkuu
13:15 Tarpeita ja toiveita tulevaan
14:00 Ohjelman päätös


Teemapäivä on maksuton, sisältää myös aamukahvin ja lounaan.
Teemapäiviin voi ilmoittautua pääkaupunkiseudulla asuvat.Teemapäivät Helsingissä:

Paikka: Nuorten toimintakeskus Happi, Sörnäisten rantatie 31 (tila Konflikti),
00500 Helsinki

Aika: to 14.9.2017 klo 9-14
Osallistujat: Erityistä tukea tarvitsevat nuoret aikuiset

Aika: pe 15.9.2017 klo 9-14
Osallistujat: Verkostossa toimijat, työntekijät ja läheisetIlmoittautuminen:

Ilmoittautuminen ke 30.8.2017 mennessä: Linkki ilmoittautumislomakkeeseen
Teemapäivien osallistumiset vahvistetaan ilmoittautumisaikojen jälkeen.


Lisätietoa:
Jotta kukaan ei jäisi yksin - hanke
0
0
0
s2sdefault
Uutiset

Oletko kuullut Ei myytävänä -kansalaisaloitteesta? Joko olet käynyt allekirjoittamassa sen?

Ei myytävänä – kansalaisaloitteen tavoitteena on vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen. Sitä varten nämä palvelut tulisi rajata hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Tämä koskee myös monia autismikirjon ihmisiä ja heidän asumispalveluitaan, siksi Autismi- ja Aspergerliitto liitto on tässä aktiivisesti mukana Vammaisfoorumin jäsenenä.

Jotta kansalaisaloite etenisi eduskunnan käsiteltäväksi, täytyy kerätä vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden aikana. Tarvitsemme siis teidän kaikkien apua tiedon levittämisessä ja allekirjoitusten keräämisessä.

0
0
0
s2sdefault