Neuroottiset skriivaajat

Luovan kirjoittamisen ryhmä

Luovan kirjoittamisen ryhmä Neuroottiset Sriivaajat on tarkoitettu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Ei tarvitse olla erillistä kokemusta kirjoittamisesta, sillä ryhmässä oppii paljon uusia ulottuvuuksia itsestään. Ryhmässä Neuroottiset Sriivaajat voidaan kirjoittaa esimerkiksi runoja, laulusanoituksia ja päiväkirjatyyppistä kirjoittamista. Siis ei tarvitse olla erikseen luova osaakseen kirjoittaa teemoihin liittyviä asioita - antaa vain mielikuvituksen vallata aivonystyrät ja antaa kynän sauhuta paperia vasten. Ollenkaan ei haittaa se, että tulee totaalisia mustia aukkoja ja ajatuskatkoja, vaan voi jatkaa kirjoittamista siitä kohdasta, mihin jäi ajatuksineen.

Ryhmässä on ensin parin minuutin mittainen lämmittelykirjoittelu, joka voi olla mistä aiheesta tahansa. Itse teeman kirjoittamisessa on kaksi niinsanottua puoliaikaa, eli yksi puoliaika kestää noin 15 minuuttia, jonka jälkeen on kymmenisen minuuttia kestävä luova tauko ja toisella puoliajalla saatetaan kirjoitukset loppuun. Halutessaan osallistujat voivat lukea kirjoituksensa ja tuoda esille esimerkiksi, mitä ajatuksia lämmittelykirjoittelu tai teema toi. Halutessaan kirjoituksensa voi pyytää julkaistavaksi Suomen Aspergeryhdistyksen kotisivujen blogissa ja voidaan toki tarjota kirjoituksia kuvineen jopa Autismi -lehteen, jota julkaisee Autismiliitto.

Kiinnostuitko? Lämpimästi tervetuloa joukkoon mukavaan, ajatuksiasi skriivaamaan.Vertaisryhmän säännöt


  • Luottamuksellisia ja arkaluonteisia asioita, joista keskustellaan, ei viedä ryhmätilojen ulkopuolelle eikä jaeta sosiaalisessa mediassa.
  • Kaikki perustuvat vapaaehtoisuuteen, eli voi vain olla läsnä ryhmässä. (Ei ole pakko lukea tai kirjoittaa tarinaansa ryhmän kesken, ellei niin halua.)
  • Mobiililaitteet pidetään äänettömällä, ellei sitten ole jokin force major -tyyppinen tilanne, että mobiililaitteet on pidettävä äänellisellä, kuten joku hätä perheessä tai lääkärin soittoaika tms.
  • Ei puhuta päällekkäin, vaikka kirjoitettavasta teemasta nousee tunteet pintaan ja raivarit voivat olla lähellä. Silloin henkilö tai henkilöt voivat mennä erilliseen tilaan keskustelemaan asiasta, joka aiheutti tunnemyrskyn.
  • Ryhmä on syrjintävapaa. Ketään ei saa kiusata eikä loukata millään muotoa, palautteet annetaan positiivisesti sekä rakentavasti niin vertaisohjaajille kuin toisille kirjoittajillekin.
  • Ryhmässä vallitsee täysi työrauha ja annetaan kaikille osallistujille sekä vertaisohjaajille mahdollisuus keskittyä omiin aikaansaannoksiin.Paikka


Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n Heron tiloissa Kaisaniemessä
Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki


Heron sisäänkäynti on siirtynyt vanhasta hieman oikealle. Se löytyy Ravintola Kaislan vasemmalta puolen, B-rapusta.

VIDEO UUDESTA SISÄÄNKÄYNNISTÄAika


Ryhmä tapaa syksyllä 2017 aina kunkin kuukauden kolmantena lauantaina klo 16.00-18.00, paitsi joulukuussa.


Syksyn 2017 tapaamiset:

16.09.2017
Teemana: Minä ja muut

21.10.2017
Teemana: Voimaantuminen

18.11.2017
Tämänkertainen tapaaminen peruuntuu Empowerment tapahtuman vuoksi (lisätietoa).Yhteystiedot