Yhteiskunnallisten asioiden ryhmä

Ajankohtaista

La 2.12. tapaamisella vierailee Heta Pukki, keskustelun aiheena on fasilitointi.

Fasilitointiteemaa otetaan taas esiin tänään klo 15 alkaen yhteiskunnallisten asioiden ryhmässä Elokolossa. Pystytän myös Discord-kanavan ja pidän sen auki keskustelun aikana, jos paikalla oleville osallistujille sopii, jotta myös etänä voi olla kuulolla.
Linkki Discord-kanavalle

ASY:n hallituksen kannanotto Autismi- ja Aspergerliiton fasiilitointia koskevaan tiedotukseen löytyy sivustostamme Vaikuttaminen -osiosta sekä uusimmasta Autismilehdestä, liittohallituksen vastineen kera.
Meillä on muutenkin ollut poikkeuksellisen aktiivinen viikko vaikuttamisen kannalta. Kolme hallituksen jäsentä osallistui Autismisäätiön tilaisuuteen, jossa he hakivat ideoita palvelujensa kehittämiseksi. Samanlaista kannattaisi tehdä muuallakin, jos löytyy kehityshaluisia palveluntarjoajia ja heidän opastamisestaan kiinnostuneita kokemusosaajia. Kaksi meistä osallistui myös Kumaja-verkoston Sote-keskusteluiltaan. Tämä oli meille uutta, mutta näyttää ihan positiiviselta, ja verkoston kautta opimme varmaan jatkossa lisää siitä, mitä yhteisiä tavoitteita ASYlla ja muilla sote-järjestöillä on. Tarvearvioinnin puutteellisuus ja satunnaisuus näytti ainakin olevan paljon laajempi ongelma kuin vain autismikrjoa koskeva. Heta Pukki

Keskustelua ajankohtaisista ja yleisesti merkittävistä kirjon ihmisiä koskettavista asioista (esim. työhön ja opiskeluun liittyvistä haasteista, hoitokäytännöistä, diagnosoinnista jne). Yhdessäolon lisäksi pyritään tuottamaan ehdotuksia alan järjestöille; ASY:lle, Autismiliitolle sekä Autismisäätiölle sekä informoimaan näitä tahoja kirjon ihmisten asioista. Toisinaan kutsutaan vierailevia luennoitsijoita esim. Autismi-liitosta.Paikka


Kalliossa sijaitseva Elokolo
Toinen Linja 31, HelsinkiAika


Ryhmä kokoontuu syksyllä 2017 aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 15.00-17.00.


Syksyn 2017 tapaamiset:

2.9.2017

Tarja Parviaisen vierailu on siirtynyt lokakuun ryhmätapaamiselle.

7.10.2017

Autismi- ja aspergerliiton toiminnanjohtaja Tarja Parviainen puhuu ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista autismikirjon näkökulmasta.

4.11.2017

Tämänkertaisen tapaamisella on tarkoitus käsitellä mennyttä liiton 20-vuotisjuhlaa ja tulevaa emppitapahtumaa.

2.12.2017

Tämänkertaisen tapaamisella vierailee Heta Pukki. Keskustelun teemana on fasilitointi.Yhteystiedot